Mahalle Yakınına Çığ Düşmesi Saniye Saniye kaydedildi

Van'ın Bahçesaray ilçesinde bir mahallenin yakınına çığ düşmesi, vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi.

Van'ın Bahçesaray ilçesinde devam eden kar yağışı ve olumsuz hava koşulları, çığ riskini artırarak hayatı olumsuz etkiliyor. İlçede 2 gündür etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı yer yer 1,5 metreyi aşıyor. Bu durum, evlerin ve araçların karla kaplanmasına sebep olurken, belediye ekipleri kapanan yolların açılması için yoğun çaba harcıyor.

Bahçesaray'ın Altındere Mahallesi'nde bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla kaydettiği görüntülerde, dağdan gelen çığın mahallenin yakınına düşmesi anı görülebiliyor. Çığın etkisiyle oluşan büyük kar yığını, mahallenin sınırlarına kadar ilerliyor.

Onur Alimoğlu'ndan Çığ Açıklaması

Bahçesaray Kaymakamı Onur Alimoğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile birlikte, "Altındere Mahallemizde meydana gelen çığ düşmesi olayında çok şükür can kaybı, yaralanma veya maddi hasar bilgisi bulunmamakta. Etkilenen hemşehrilerimize geçmiş olsun diliyor, çığ risklerine karşı dikkatli ve tedbirli olmanızı rica ediyorum." ifadelerini kullandı.(AA)