Mahsur Kalan Minibüs, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Jandarma İşbirliğiyle Kurtarıldı

Batman'ın Sason ilçesinde yoğun kar yağışının etkisiyle mahsur kalan köylülerin minibüsü, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve jandarma ekiplerinin birlikte yürüttüğü çalışma sonucunda kurtarıldı.

Sason ilçesine bağlı Dağçatı köyüne gitmeye çalışan vatandaşların içinde bulunduğu minibüs, Sultan Dağı'nda yoğun kar yağışı sebebiyle kara saplandı. Yardım talepleri üzerine harekete geçen Köylere Hizmet Götürme Birliği ve jandarma ekipleri, ortak çalışma yürüterek mahsur kalan aracı kurtarmak için seferber oldu. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çaba sonucunda, kar kütleleri arasında sıkışan minibüs, temizlenen yolla güvenli bir şekilde kurtarıldı.

Sason Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Şehmuz Coşkun, yaptığı açıklamada, "Köy yollarımızda mahsur kalan araçlarımızı kurtarmak için özel idare ekipleri olarak buradayız. Bütün köy yollarımızda çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız, herhangi bir olumsuzluğa mahal vermeden bütün köy yollarımızı açık tutmaktır.

Kar yağışının bölgemizde devam etmesi elbette sevindirici. Fakat zaman zaman bazı aksaklıklara da neden olabilmektedir. Bizler bu aksaklıkların önüne geçmek için yoğun çalışmalar yürüterek bütün köy yollarımızı açık tutmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

(İHA)