İstanbul merkezli 11 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "MAHZEN-14” operasyonları, organize suç örgütlerine karşı devletin kararlı mücadelesini bir kez daha gözler önüne serdi. Operasyonlar kapsamında, nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyen ve elebaşılığını Onurcan Bildik'in yaptığı organize suç örgütü çökertildi.

İstanbul Emniyeti 11 İlde 50 Şüpheliyi Yakaladı

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmalar neticesinde, karşılıklı ticaret yapan firmalar arasında kargo yoluyla gönderilen çeklerin çalınmasıyla ilgili detaylı bir operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonlar sonucunda İstanbul merkezli Ankara, Gaziantep, İzmir, Hatay, Aksaray, Batman, Balıkesir, Çanakkale, Mersin ve Tekirdağ'da eş zamanlı olarak yapılan baskınlarda organize suç örgütü üyesi 50 şüpheli yakalandı.

ekran-goruntusu-2024-03-19-173745.jpg

Operasyonlar sırasında ortaya çıkan bilgilere göre, çalınan çeklerin şüpheli şahıslar tarafından kurulan paravan şirketler üzerinden birçok kez ciranta edilerek ticari faaliyet yapıldığı, avukatlar aracılığıyla mağdur şirketlere icra takibi başlatıldığı ve mağdur şirketlerin icra yoluyla banka hesaplarına bloke konulup çekin bedelini ödemeye zorlanarak yaklaşık 78 milyon TL haksız kazanç elde edildiği tespit edildi.

ekran-goruntusu-2024-03-19-173635.jpg

Operasyonlar sonucunda suçtan elde edildiği değerlendirilen 150 milyon TL değerinde taşınmaza el konuldu.

ekran-goruntusu-2024-03-19-174000.jpg

Editör: MEHTAP ÇELEBİ