Malatya'da bereket zamanı: Kayısı hasadı başladı!

Vali Hulusi Şahin, bu yıl kayısı ihracatında 700 milyon dolar hedeflediklerini ifade etti.

Vali Hulusi Şahin, Malatya'da AB tescilli Malatya kayısısının hasat edildiği Yeşilyurt ilçesinde bir bahçeyi ziyaret ederek çalışmaları inceledi.

Bahçede açıklama yapan Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Malatya'da ova bölgelerinde kayısı hasadının devam ettiğini ve yakın zamanda yüksek rakımlı alanlarda hasada başlanacağını belirtti. Özcan, bu yıl sağanak yağmurlar nedeniyle kalite kaybı yaşandığına dikkat çekerek, "Umarız bu yıl verimli bir sezon olur ve kayısı üreticileri yüksek düzeyde memnun olacakları rakamlarla kayısıyı yurt dışına pazarlama imkanı buluruz" şeklinde konuştu.

Vali Şahin, Kayısı Hasadında İşçilerle Buluştu

Vali Şahin, kayısı hasadında çalışan mevsimlik işçilerle sohbet ettikten sonra temsili olarak bir kayısı ağacında hasat yaparak kasalara kayısı doldurdu. Vali Şahin, "Malatya kayısısı, güneşin altın yumurtası olarak bilinir. Şu anda yoğun bir hasat süreci yaşıyoruz. Deprem gibi büyük bir felakete rağmen Malatyalı üreticiler üretimden vazgeçmedi" dedi.

Geçen yıl aynı bahçede hasada katıldıklarını ve 100 bin ton ihracat hedefini 500 milyon dolar olarak açıkladıklarını hatırlatan Vali Şahin, "Bu hedeflere ulaştık ve gelecek yıl 700 milyon dolarlık ihracat hedefliyoruz. Bu yıl depremin yanı sıra don ve aşırı yağışlar gibi afetler de ürünümüze zarar verdi. Hedeflediğimiz 700 milyon dolarlık ihracatın Malatya'nın yaralarına merhem olacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Hasada Vali Hulusi Şahin'in yanı sıra Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Gündüz, Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ve Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit de katıldı.

Kayısı hasadı başladı
Kayısı hasadı başladı
Kayısı hasadı başladı