Malatya'da Bereketli Buğday Hasadı Gerçekleştirildi!

"Tarladan Sofraya Tarım Lisesi" projesi çerçevesinde, Akçadağ ilçesinde yer alan Battalgazi Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin sahasında ekilen ekmeklik buğdayın hasadı, düzenlenen özel bir törenle gerçekleştirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak yürütülen "Tarladan Sofraya Tarım Lisesi" projesi kapsamında önemli bir adım attı.

Akçadağ ilçesinde bulunan Battalgazi Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin sahasında ekimi gerçekleştirilen 5 bin kilogram ekmeklik buğdayın hasadı törenle gerçekleştirildi.

Proje kapsamında elde edilecek nihai ürün olan ekmeğin yüzde 15'i, Büyükşehir Belediyesi Sağlık Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak.

Verimli Buğdaydan İhtiyaç Sahiplerine Ekmek Dağıtımı

Hasat alanında konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sığırcı, 2022 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılan projede çiftçilere arpa, buğday, fasulye ve nohut tohumu dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirtti. Battalgazi Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sahasına ekimini yaptıkları buğdayın veriminin oldukça yüksek olduğunu ve protokol gereği elde edilen undan yapılan ekmeklerin ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacağını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir ise yaşanan felaketlerin ardından okullarının ilk sıcak çorbayı çıkardığını belirterek, okullarının tarım alanının büyüklüğünden bahsetti ve emeği geçen öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.

Hasat törenine, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sığırcı, Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Korkmaz, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın ve Battalgazi Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Hacı Ali Tayfun da katıldı.

Malatya'da hasat yapılırken
Malatya'da hasat yapılırken
Malatya'da hasat yapılırken