Malatya'da Lise Öğrencilerine Filistin Dramını Anlatan Film İzlettirdi

Battalgazi Belediyesi, lise öğrencilerine Filistin'de yaşanan dramı anlamak amacıyla "Büyük Gelen Palto" isimli filmi izletti. Gösterimde, 1987-2011 yılları arasındaki Filistin davası ele alındı.

Battalgazi Belediyesi, Filistin'de yaşanan dramı anlamak ve duyarlılık oluşturmak amacıyla Muhammed İkbal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine "Büyük Gelen Palto" adlı filmi izletti. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, öğrencilerle bir araya gelerek filmi birlikte izledi.

Gazze'deki Katliamlar ve Filistin Halkının Direnişi Anlatılıyor

1987-2011 yılları arasındaki Filistin davasını konu alan filmde, işgalci rejimin Gazze'deki son zamanlardaki katliamları ve Filistin halkının direnişi ele alınıyor. Programda, duygusal anlar yaşandı ve Filistin'e yönelik duyarlılık oluşturmak adına bir araya gelindi.

Başkan Osman Güder, Filistin halkının maruz kaldığı zulme dikkat çekerek, “Bugün dünya, bir avuç yerde bir avuç insanı alt etmeye çalışıyor. Milyara yakın nüfusu olan ülkeler bugün bir avuç El-Kassam Tugayları’nı yok etmek için halkı katlediyorlar. Bu şeytan ve dostları, yaşlı demeden, kadın demeden, çocuk demeden, hamile kadın demeden hepsini katlediyorlar. Bizim onların dertleriyle dertlenmemiz lazım. Dertlenmezsek emin olun, kaybedenlerden oluruz." ifadelerini kullandı. Programa katkılarından dolayı Battalgazi Belediyesi'ne teşekkür eden Muhammed İkbal Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Kılınç, öğrencilere bu tür etkinliklerin önemini vurguladı. (İLKHA)