Olayın şokunu üzerinden atmaya çalışan Karakaş, "Ailecek bir göl kenarında mangal yapalım dedik. Odunlarla beraber mangalı yaktık. Daha sonra kömür attığım zaman mangal söndü sandım. Üzerine mangal yakıcı jeller var. Yanımızda onlardan vardı. Ondan dökmek istedim. Daha önce birkaç kere kullanmıştım. Döktüğüm anda nasıl olduğunu anlamadan içine alev karıştı galiba bir anda patladı elimde. Ne olduğunu anlayamadım zaten olayın şoku ile çevredekiler yanıyorsun dediler. Bunu duyunca en yakın yerden kendimi göle attım. Aileme seslendim hemen beni hastaneye götürün. Canım çok yanıyordu." sözleriyle yaşadığı dehşeti anlattı.

Tarımsal Destek Ödemeleri Bugün Çiftçilerin Hesaplarında Tarımsal Destek Ödemeleri Bugün Çiftçilerin Hesaplarında

Bursa Şehir Hastanesi Erişkin Yanık Sorumlusu Op. Dr. Selma Beyeç, mangal jeli kullanımının kontrollü ve bilinçli şekilde yapılması gerektiğine vurgu yaparak, "Mevsimsel olarak yaz aylarında artış gösteren mangal jeli olarak tabir edilen parlayıcı ve yanıcı maddeye bağlı yanıklara dikkat çekmek istiyorum. Piyasada perakende olarak marketlerde herhangi bir sınırlama gözetilmeden herkes açık şekilde satılan, kolaylıkla ulaşılabilir ve ucuz olan bu maddeler, kontrolsüz ve bilinçsiz şekilde kullanılmakta. Sonuç olarak geniş ve derin yanıklara hatta bazen birden fazla kişinin yandığı kazalara neden olabilmektedir." uyarısında bulundu.

Bu olay, mangal keyfinin ne kadar tehlikeli olabileceğini bir kez daha gözler önüne sererken, Sabri Karakaş gibi talihsiz kazaların yaşanmaması için dikkatli ve güvenli kullanım önem arz ediyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)