Mardin'de 21 Kişinin Hayatını Kaybettiği Kazada Tır Şoförüne Tahliye

Mardin'in Derik ilçesindeki korkunç kazada 21 kişinin hayatını kaybettiği davada, tır şoförü tahliye edildi. Mahkeme kararıyla serbest bırakılan şoförün avukatı taleplerini yineledi, mağdurların avukatları ise tutuklu sanığın tutuklu kalması isteniyor.

Mardin'in Derik ilçesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve 21 kişinin hayatını kaybettiği, 47 kişinin yaralandığı kaza ile ilgili dava devam ediyor. Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu sanık Yunus Şataflı, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Tutuksuz yargılanan tır şoförü Umut Gündüz ile firma yetkilileri K.G., M.A. ve K.M.G. ise duruşmaya katılmadı.

Tır Şoförü Tahliye Edildi: Duruşma 25 Nisan 2024'e Erteledi

Duruşmada söz alan tır şoförü Yunus Şataflı, savunmalarını yineleyerek tahliyesini talep etti. Mağdurların avukatları ise tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına ve tutuksuz sanık Umut Gündüz’ün tutuklanmasına yönelik taleplerde bulundu. Mahkeme heyeti, sanık Yunus Şataflı'nın tahliyesine karar verdi ve duruşmayı 25 Nisan 2024'e erteledi.

İddianamede, tır şoförleri Umut Gündüz ve Yunus Şataflı ile şirket yetkilileri K.G, M.A. ve K.M.G. hakkında "bir veya birden fazla kişinin ölümüyle birlikte bir veya birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Olayla ilgili gelişmeler kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.