Mardin'in Mazıdağı, Midyat ve Artuklu ilçelerinde Jandarma ve Emniyet ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği geniş kapsamlı operasyonlarda çeşitli suçlardan aranan 8 şüpheli yakalandı. Operasyonların detayları şu şekilde:

Mazıdağı İlçesi Operasyonu;

Mazıdağı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, "Şehit Uzman Jandarma Serdar Dağ- JASAT Mercek Operasyonu" kapsamında aranan şüphelilere yönelik başarılı bir operasyon düzenledi. 2013 yılında Mazıdağı'nda gerçekleşen bir cinayetle ilgili 3 yıldır aranan şüpheli, dron destekli operasyon sonucunda kaçtığı arazide yakalandı. Yakalanan şüpheli, jandarma tarafından yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edilerek tutuklandı.

Midyat Narkotik Operasyonu;

Midyat Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda bir adrese baskın yapıldı. Yapılan aramada, 2,95 gram esrar, 3,56 gram metamfetamin, 4 ruhsatsız tabanca, 3 şarjör ve 3 dolu fişek ele geçirildi; 4 şüpheli gözaltına alındı.

20231215aw099425-0.jpg

Artuklu Motosiklet Hırsızlığı Operasyonu;

Mardin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Artuklu ilçesinde meydana gelen 2 motosiklet hırsızlığı olayının şüphelilerini yakalamak için çalışma başlattı. Nusaybin ilçesinde çalınan motosikletle yakalanan 2 şüpheli ile diğer hırsızlık olayının şüphelisi, ekipler tarafından operasyonlar sırasında gözaltına alındı. Şüphelilerden biri tutuklanırken, diğer 2 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Operasyonlar, bölgede suçla mücadelede kararlı bir duruş sergilenmesine katkı sağladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)