Mardin'de Geniş Kapsamlı Operasyon: Aranan 8 Şüpheliden 2'si Tutuklandı

Mardin'in Mazıdağı, Midyat ve Artuklu ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda çeşitli suçlardan aranan 8 şüpheli yakalandı. Tutuklanan şüpheliler arasında 2013 yılında işlenen bir cinayetle ilgili aranan isim de bulunuyor.

Mardin'in Mazıdağı, Midyat ve Artuklu ilçelerinde Jandarma ve Emniyet ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği geniş kapsamlı operasyonlarda çeşitli suçlardan aranan 8 şüpheli yakalandı. Operasyonların detayları şu şekilde:

Mazıdağı İlçesi Operasyonu;

Mazıdağı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, "Şehit Uzman Jandarma Serdar Dağ- JASAT Mercek Operasyonu" kapsamında aranan şüphelilere yönelik başarılı bir operasyon düzenledi. 2013 yılında Mazıdağı'nda gerçekleşen bir cinayetle ilgili 3 yıldır aranan şüpheli, dron destekli operasyon sonucunda kaçtığı arazide yakalandı. Yakalanan şüpheli, jandarma tarafından yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edilerek tutuklandı.

Midyat Narkotik Operasyonu;

Midyat Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda bir adrese baskın yapıldı. Yapılan aramada, 2,95 gram esrar, 3,56 gram metamfetamin, 4 ruhsatsız tabanca, 3 şarjör ve 3 dolu fişek ele geçirildi; 4 şüpheli gözaltına alındı.

Artuklu Motosiklet Hırsızlığı Operasyonu;

Mardin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Artuklu ilçesinde meydana gelen 2 motosiklet hırsızlığı olayının şüphelilerini yakalamak için çalışma başlattı. Nusaybin ilçesinde çalınan motosikletle yakalanan 2 şüpheli ile diğer hırsızlık olayının şüphelisi, ekipler tarafından operasyonlar sırasında gözaltına alındı. Şüphelilerden biri tutuklanırken, diğer 2 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Operasyonlar, bölgede suçla mücadelede kararlı bir duruş sergilenmesine katkı sağladı.