Ekonomi

Memur Maaşı Zammı İçin Son Tarih Açıklandı!

Aralık ayı enflasyonunun o tarihte açıklanmasıyla, memur ve emeklilerin maaş artış oranı netlik kazanacak. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararında, 2024'ün ilk altı ayı için belirlenen yüzde 15'e ek olarak enflasyon farkı oranında zam yapılacak.

Aralık ayına ait enflasyon verileri, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Ocak Çarşamba günü saat 10.00'da açıklanacak. Bu verilerle birlikte memur ve emeklilerin maaş artış oranı da belirlenmiş olacak.

Zam Oranını Aşan Enflasyon Farkı Tartışması Başladı

TÜİK'in kasım ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerine göre, enflasyon yüzde 3,28 artış gösterdi. Temmuz-kasım döneminde ise tüketici fiyatlarında yüzde 33,66 artış yaşandı. Bu durum, 5 aylık dönemde yapılan yüzde 6'lık zam oranını aştı ve enflasyon farkı verilmesi gündeme geldi.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararı uyarınca, 2024-2025 toplu sözleşmesi kapsamında belirlenen yüzde 15'e ilave olarak enflasyon farkı oranında zam yapılacak. Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak. Aynı zamanda SSK ve Bağ-Kur emeklileri de maaşlarını bu yılın son 6 aylık enflasyonu oranında zamlı alacak. Öngörülen artış ile en düşük memur maaşının 33 bin liraya çıkması bekleniyor.