Memur-Sen Konfederasyonu, Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunun 28 Mayıs'ta yapılacak olması nedeniyle "Emekle Yükselen Türkiye İçin İstikrar" başlığıyla deklarasyon yayımladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Memur-Sen'in çalışmalarıyla hayata geçirilen 3600 ek göstergenin, birinci dereceye yükselen tüm memurların kapsama alınması gerektiği belirtildi. Ayrıca, Temmuz ayı itibarıyla geçerli olacak en düşük devlet memuru maaşının 22 bin liraya yükseltilmesinin de olumlu bir adım olduğu vurgulandı.

Deklarasyonda, kamu görevlileri arasındaki ücret adaletini ve çalışma barışını sağlamak için sosyal diyalog mekanizmalarının işletilerek bir düzenleme yapılması gerektiği ifade edildi. Ayrıca deklarasyonda, memurlara yönelik kira yardımı, enflasyon farkı ve enflasyon tazminatı talebi yinelendi.

Deklarasyonda ayrıca, uluslararası normlara uyumlu bir toplu sözleşme sistemi oluşturulması, 4688 sayılı Kanun'un taraflar arası eşitliğe ve evrensel ilkelere uygun hale getirilmesi, grev hakkının kamu görevlilerine tanınması ve toplu pazarlık sürecinde etkin kullanımının sağlanması, mali ve sosyal haklar yanında özlük hakları ve çalışma şartlarının da dahil edilmesi gerektiği belirtildi.

Yarın Sigara Fiyatlarına Bir Zam Daha Gelecek Yarın Sigara Fiyatlarına Bir Zam Daha Gelecek

İSTİKRAR VURGUSU

Deklarasyonda "Memur-Sen olarak aştığımız engelleri unutmuyor, katettiğimiz mesafeyi görüyoruz" denildi ve eklenen şu ifadelerle devam edildi: "Mücadelesine ortak olduğumuz her bir kazanımı korumakta kararlı olduğumuzu ilan ediyor ve emek ile yükselen Türkiye için istikrar diyoruz. Katılımcı demokrasinin güçlenmesini bekliyoruz. 1980 darbesinin anaforunda millete dayatılan 1982 Anayasası'nın yerine yerli ve milli değerler üzerinde yükselen, insan, adalet ve özgürlük merkezli yeni ve sivil bir anayasanın toplumsal katılım ve konsensüsle yapılmasını bekliyoruz."

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)