SON DAKİKA: KYK Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı SON DAKİKA: KYK Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı

Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Menzil köyünde yaşayan ve halk tarafından "Menzil Şeyhi" olarak bilinen Seyyid Abdülbaki, Nakşibendi yolunun büyüklerinden olan Abdülhakim Elhüseyni'nin evladı olarak bilinir. Ağabeyi Muhammed Raşit Elhüseyni'nin 1993 yılında vefatından sonra Menzil'deki irşad görevini devralmıştı.

Seyyid Abdülbaki El-Hüseyni (k.s.), 2 Mayıs 1949 tarihinde doğdu. Bilvanis, Siyanüs, Taruni, Havil, Dilibey, Nurşin, Kasrik ve Gadir köylerini dolaşarak Menzil'i irşat merkezi haline getiren Gavs Abdülhakim ve oğulları (Seyda Muhammed Raşit ve Gavsı Sani Abdulbaki Hz.leri), sürekli bir irşad faaliyeti yürütmektedirler. Peygamber soyundan gelen bu aile, Şah-ı Nakşibendi'nin Kasr-ı Arifan'da başlattığı irşadın ikincisini her türlü zorluğa rağmen devam ettirmektedirler. Bu nedenle Menzil'e Seyda Muhammed Raşit (k.s.) döneminde ikinci Buhara denilmiştir. Seyda Hazretleri (k.s.), Peygamber soyundan gelen Evlad-ı Resuldür. Ayrıca, Hz. Muhammed'in 30. göbekten torunlarıdır. Bu sebeple O, ehl-i beyt neslinden gelmenin bilinciyle hayatını düzenleyen büyük bir zattı. Hem Gavs Abdülhakim Elhüseyni (k.s.) hem de Seyda Muhammed Raşit ve Gavs-ı Sani Seyyid Abdülbaki Hz.leri, bu yerlerde Allah'ın rızasını kazanmaktan başka bir amaç güdmediler. Rıza-ı Bari, hayatlarının bir parçası oldu ve bu uğurda farklı diyarlarda dolaştılar. Bu uzun yolculuktan sonra Menzil, son durakları oldu. Böylece göç ve hicret hayatını yaşayarak Resulullah'a itaat ettiler.

Gavs-ı Sani Abdülbaki El Hüseyni hayatını kaybetti

Uzun süredir tedavi gören Gavs-ı Sani Abdülbaki El Hüseyni hazretleri bugün hayatını kaybetmiştir. Hayatı boyunca İslam'a ve Müslümanlara hizmet etmekle geçmiştir.

Abdulbaki Hazretleri bugün vefat haberini aldık, Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekânı cennet olsun, ruhu şad olsun inşallah.

Editör: Mezher Yamaç