Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) politika faiz oranını 650 baz puan artırarak yüzde 15'e yükselttiğini açıkladı.

Şimşek, bu kararın Türkiye'ye fiyat istikrarı odaklı ve finansal istikrarı gözeten kurala dayalı bir para politikası uygulanmasıyla ciddi bir sermaye akışı sağlayacağını ifade etti.

Bakan Şimşek, "Paramızın istikrarlı ve güvenli olması, dolarizasyon belasından kurtulmak için en etkili çözümdür" dedi.

Şimşek, açıklamasında ayrıca Türkiye'nin temel felsefesinin istikrar, güven ve sürdürülebilirlik olduğunu vurgulayarak, ekonomi politikalarının bu temel değerler etrafında şekilleneceğini belirtti.

Bakan Şimşek, politika faizinin artırılması, öngörülebilir maliye politikası ve serbest kambiyo rejimi gibi politika çerçeveleriyle birlikte Türkiye'ye önemli bir sermaye akışı sağlanacağını sözlerine ekledi.

Bakanlık Harekete Geçti: Artık Dolandırılmaya Son! Bakanlık Harekete Geçti: Artık Dolandırılmaya Son!

Bu kararın Türk lirasının istikrar kazanmasını ve güvenilir bir para birimi olmasını sağlayacağını ifade eden Şimşek, dolarizasyondan kurtulmanın en etkili çözümünün para biriminin istikrarlı ve güvenli olması olduğunu belirtti.

Bakan Şimşek, Türkiye'nin ekonomi politikalarının teşebbüs hürriyeti, piyasa ekonomisi, dışa açık serbest kambiyo rejimi, dalgalı kur sistemi ve enflasyon hedeflemesi ilkelerine dayandığını vurgulayarak, Merkez Bankası'nın aldığı kararın bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)