Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yeni başkanı olarak atanan Dr. Fatih Karahan'ın atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karahan, Başkan Yardımcılığı görevine 28 Temmuz 2023 tarihinde getirilmişti.

Fatih Karahan Kimdir?

1982 yılında Eskişehir'de doğan Fatih Karahan, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği ve Matematik bölümlerinde tamamladı. Daha sonra, Pennsylvania Üniversitesi'nde Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamlayarak ekonomi alanında uzmanlaştı.

merkez-bankasinin-yeni-baskani-fatih-karahan-oldu-fatih-karahan-kimdir-iste-detaylar.webp

2012-2022 yılları arasında New York Merkez Bankası'nda görev yapan Karahan, bu süreçte İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve para politikası danışmanı olarak görev yaptı. Ayrıca, Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak da çalıştı.

Karahan, 2022 yılında Amazon'da kıdemli ekonomist olarak göreve başladı ve Kasım 2022'de Amazon'da Başekonomist görevine atandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yeni başkanı olarak atanmasının ardından Dr. Fatih Karahan, ülkenin ekonomik yönetimindeki rolünü güçlendirecek ve Merkez Bankası politikalarına liderlik edecektir.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: "TUSAŞ Saldırısında 5 Şehit" İçişleri Bakanı Yerlikaya: "TUSAŞ Saldırısında 5 Şehit"

merkez-bankasinin-yeni-baskani-fatih-karahan-oldu-fatih-karahan-kimdir-iste-detaylar-1.webp

Editör: MEHTAP ÇELEBİ