Müslüman dünyasının kutsal mekanlarından biri olan Mescid-i Aksa'nın güvenliği için çağrılar yükseliyor. İzzeddin El-Kassam Tugayları Başkomutanı Muhammed Ed-Dayf, Filistin'deki son olaylara misilleme olarak "El-Aksa Tufanı" adını verdikleri bir savaşın başladığını açıkladı.

Ed-Dayf'tan Mescid-i Aksa'da Savaş İlanı

Ed-Dayf'ın El-Aksa televizyonunda yaptığı konuşmada, "El-Aksa Tufanı" savaşının başladığını ilan ettiklerini duyurdu. İlk saldırıda düşman güçlerine 5 bin füze ve roketin gönderildiğini belirten Ed-Dayf, Mescid-i Aksa'nın kutsiyetinin kirletildiğini ve kadın murabıtlara yönelik saldırıların arttığını ifade etti.

Ed-Dayf, işgalcilere daha önce uyarıda bulunduklarını hatırlatarak, işgalcilerin Filistinli sivilleri hedef alarak birçok katliam gerçekleştirdiğini söyledi. "Bugün El-Aksa'nın öfkesi, ümmetimizin ve kahraman mücahitlerimizin öfkesi patladı. Bu sizin gününüz. Düşmana vaktinin sona erdiğini anlatın" şeklinde konuştu.

Müslümanları Mescid-i Aksa'ya Destek Vermeye Davet

Ed-Dayf ayrıca Batı Şeria'da işgal güçleriyle yürütülen güvenlik koordinasyonuna son verilmesi gerektiğini vurguladı ve elinde silah olan herkesin silahını çıkarmasının zamanının geldiğini ifade etti. El-Kassam Tugayları komutanlarının işgalcilerin cinayetlerine son verme kararı aldığını da açıkladı.

Tüm Dünyada Ölümcül Maymun Çiçeği Hızla Yayılıyor! Türkiye'de Var Mı? Tüm Dünyada Ölümcül Maymun Çiçeği Hızla Yayılıyor! Türkiye'de Var Mı?

Son olarak, tüm Müslümanları sınır tanımadan Filistin'e doğru akın etmeye ve Mescid-i Aksa'yı işgalden kurtarma şerefine nail olmaya davet etti. Bu çağrı, Mescid-i Aksa'nın güvenliğine duyulan derin endişenin bir yansıması olarak dikkat çekiyor.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)