Dünya

Mescid-i Aksa'yı Kurtarmak İçin Birleşme Zamanı Geldi

İzzeddin El-Kassam Tugayları Başkomutanı Muhammed Ed-Dayf, Mescid-i Aksa'yı koruma çağrısında bulunuyor. 'El-Aksa Tufanı' savaşı başladı.

Müslüman dünyasının kutsal mekanlarından biri olan Mescid-i Aksa'nın güvenliği için çağrılar yükseliyor. İzzeddin El-Kassam Tugayları Başkomutanı Muhammed Ed-Dayf, Filistin'deki son olaylara misilleme olarak "El-Aksa Tufanı" adını verdikleri bir savaşın başladığını açıkladı.

Ed-Dayf'tan Mescid-i Aksa'da Savaş İlanı

Ed-Dayf'ın El-Aksa televizyonunda yaptığı konuşmada, "El-Aksa Tufanı" savaşının başladığını ilan ettiklerini duyurdu. İlk saldırıda düşman güçlerine 5 bin füze ve roketin gönderildiğini belirten Ed-Dayf, Mescid-i Aksa'nın kutsiyetinin kirletildiğini ve kadın murabıtlara yönelik saldırıların arttığını ifade etti.

Ed-Dayf, işgalcilere daha önce uyarıda bulunduklarını hatırlatarak, işgalcilerin Filistinli sivilleri hedef alarak birçok katliam gerçekleştirdiğini söyledi. "Bugün El-Aksa'nın öfkesi, ümmetimizin ve kahraman mücahitlerimizin öfkesi patladı. Bu sizin gününüz. Düşmana vaktinin sona erdiğini anlatın" şeklinde konuştu.

Müslümanları Mescid-i Aksa'ya Destek Vermeye Davet

Ed-Dayf ayrıca Batı Şeria'da işgal güçleriyle yürütülen güvenlik koordinasyonuna son verilmesi gerektiğini vurguladı ve elinde silah olan herkesin silahını çıkarmasının zamanının geldiğini ifade etti. El-Kassam Tugayları komutanlarının işgalcilerin cinayetlerine son verme kararı aldığını da açıkladı.

Son olarak, tüm Müslümanları sınır tanımadan Filistin'e doğru akın etmeye ve Mescid-i Aksa'yı işgalden kurtarma şerefine nail olmaya davet etti. Bu çağrı, Mescid-i Aksa'nın güvenliğine duyulan derin endişenin bir yansıması olarak dikkat çekiyor.