Kar yağışının yaşandığı bölgeler için Karayolları Genel Müdürlüğü yeni bir açıklama yayınladı. Kuruluş, özellikle araçlarıyla seyahat etmeyi planlayanlara dikkatli olmalarını tavsiye etti. Kar lastiği takılması ve rutin araç bakımının yaptırılması da araç sahipleri için hayati önem taşıyor. Bitlisliler de bu değişiklikleri uygulamaya başlamalıdır. Çünkü ilde zaman zaman kar yağışı görülmektedir.

Bitlis'te Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahmin raporlarına göre hareket edilmesi ve önlem alınması gerektiği ifade edildi. Vatandaşlar, soğuk havaya karşı hazırlıklı olmalı ve dışarı çıkarken mevsime uygun giyinmelidir. Bugün 29 Kasım Çarşamba günü havanın parçalı bulutlu olacağı ve sıcaklığın gündüz 4 derece, gece -4 derece olacağı tahmin ediliyor. İşte Bitlis’in 10 günlük hava durum raporları:

GECELERİ DONDURUCU SOĞUK

FETÖ Elebaşı Fetullah Gülen Öldü FETÖ Elebaşı Fetullah Gülen Öldü

screenshot.png

30 Kasım Perşembe Bitlis'te hava yine parçalı bulutlu olacak. Sıcaklık en yüksek 5 derece ve en düşük -2 derece olacak. 1 Aralık Cuma günü güneş yüzünü gösterecek gündüz 5 derece kadar çıkacak olan sıcaklık gece -1’e inecek. 2 Aralık Cumartesi günü ise hava parçalı bulutlu olacak. Sıcaklığın gündüz 7 derece, gece ise 0 derece olacak.

O GÜN YAĞIŞ GERİ DÖNECEK

Alınan bilgilere göre 3 Aralık Pazar gününde havanın parçalı bulutlu olması bekleniyor. Sıcaklık gündüz 5, gece -2 derece olacak. Verilere göre 4 Aralık Pazartesi günüyse hava çok bulutlu olacak. Sıcaklık gündüz 6, gece 0 derece olacak. 5 Aralık Salı günü hava parçalı bulutlu ve güneşli olacak. Sıcaklık en yüksek 11, en düşük 2 derece olacak. 6 Aralık Çarşamba günü kente bulutlu bir hakim olacak. Sıcaklık gündüz 10, gece 1 derece olacak. 7 Aralık Perşembe da hava bulutlu olacak. Sıcaklık gündüz 10, gece 3 derece olarak tahmin ediliyor. 8 Aralık Cuma günü ise kente yağış geri dönüyor. Sıcaklığın en yüksek 5 en düşük 1 olması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak: HABER MERKEZİ