Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın öğle saatlerinden itibaren bazı bölgelerde yerel kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Uyarıda, Kayseri, Niğde, Sivas, Çankırı, Çorum ve Yozgat çevrelerinin yanı sıra Kastamonu'nun güneyi, Tokat'ın batısı, Ankara'nın bazı ilçeleri ve Kırıkkale'nin kuzeyinde yağışların etkili olacağı belirtildi.

Olası Riskler ve Önlemler

Ani Sel ve Su Baskını Tehlikesi

Meteoroloji, yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgâr ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bu tür hava olaylarının ulaşımda aksamalar gibi sorunlara yol açabileceği de vurgulandı.

Detaylı Bölgeler ve Saatler

Hangi Bölgeler Etkilenecek?

  • Kayseri, Niğde, Sivas, Çankırı, Çorum ve Yozgat: Bu illerde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.
  • Kastamonu'nun Güneyi: Özellikle güney kesimlerinde yağışlar etkili olacak.
  • Tokat'ın Batısı: Batı bölgelerinde yoğun yağış bekleniyor.
  • Ankara'nın Bazı İlçeleri ve Kırıkkale'nin Kuzeyi: Bu bölgelerde de yerel kuvvetli yağışlar görülecek.

Vatandaşlara Uyarılar

Tedbirli ve Hazırlıklı Olun

Vatandaşların, ani sel ve su baskınlarına karşı hazırlıklı olmaları, özellikle dere yatakları ve su baskını riski taşıyan bölgelerden uzak durmaları öneriliyor. Ayrıca, araç kullanacakların da dikkatli olmaları, ani fren ve hız yapmamaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Genel Müdürlüğün Tavsiyeleri

Güvenlik Önlemleri

Son Bir Haftada 475 Bin Sürücü ve Araca İşlem Yapıldı Son Bir Haftada 475 Bin Sürücü ve Araca İşlem Yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, tüm vatandaşların hava durumu raporlarını düzenli olarak takip etmelerini ve yerel yetkililerin talimatlarına uymalarını tavsiye etti. Özellikle tarım faaliyetleriyle uğraşanların, dolu ve şiddetli yağışlara karşı mahsullerini koruma konusunda gerekli önlemleri almaları önemle belirtildi.

Bu tür hava koşullarına karşı bilinçli ve tedbirli olmak, can ve mal kaybını önlemek adına büyük önem taşıyor. Yetkililer, acil durumlarda ilgili birimlerle iletişime geçilmesi gerektiğini hatırlattı.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)