Güncel

Meteoroloji'den 4 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkenin bazı bölgelerinde beklenen yoğun yağışlar nedeniyle 4 il için sarı kodlu uyarıda bulundu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkenin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklediğini açıkladı. İç Anadolu, Batı Karadeniz'in güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile birçok şehirde yağışlı bir hava öngörülüyor. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak olacak; ancak Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Bursa'nın yüksekleri ile Ankara ve Sivas'ın kuzey ilçelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

Akşam saatlerinden itibaren Marmara, Kıyı Ege ve Antalya çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli yağışlar beklenirken, gece saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde ise çok kuvvetli yağmur ve yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı öngörülüyor.

Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis beklenirken, Meteoroloji, Artvin, Rize, Giresun ve Trabzon illeri için sarı kodlu uyarıda bulunarak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.