Bitlis

Meteoroloji'den Bitlis'e Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı

Meteoroloji Van ve Bitlis çevrelerinde beklenen yerel, bölgesel ve gök gürültülü sağanak yağış geçişlerine karşı oluşacak kuvvetli rüzgarlar ve yağışlar için dikkatli olunması gerektiği uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeye göre bugün  öğle saatlerinden itibaren Van ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak bölgesel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri olması bekleniyor.

Rüzgarın, yağışlı sistemle birlikte bölge genelinde (Van, Muş ve Bitlis) batı ve güneybatılı yönlerden sert rüzgar (20-40 km/saat) şeklinde eseceği, bölgenin yüksek ve dağlık kesimlerinde ise yer yer kuvvetli rüzgarın (40-60 km/saat) etkili olacağı öngörülüyor.

Kuvvetli rüzgar ve yağış nedeniyle ağaç devrilmesi, çatı uçması, yerel dolu yağışı, yıldırım düşmesi, enerji nakil hatlarında kopma, ani sel ve su baskını ile deniz ulaşımında oluşabilecek aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi. Yağışların akşam saatlerinde bölgeyi terk etmesi tahmin ediliyor.