Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Rize ve Artvin için önemli bir uyarıda bulundu. Yapılan son değerlendirmelere göre, bölgede yoğun kar yağışı, sağanak yağışlar ve fırtına bekleniyor.

Karadeniz kıyılarının yanı sıra Doğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde de etkili olacak olan yağışların, kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde, iç kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar olarak görülmesi öngörülüyor. Ayrıca, bölgede pus ve yer yer sisin de etkili olabileceği belirtiliyor.

Özellikle Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu bölgelerinde çığ tehlikesi bulunuyor. Bu nedenle, vatandaşların ve yetkililerin gerekli önlemleri alması önem taşıyor.

Hava sıcaklıklarında genel bir değişiklik öngörülmezken, rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden hafiften orta kuvvete kadar eseceği, Batı ve Orta Karadeniz'de ise yer yer kuvvetli fırtınaların yaşanabileceği belirtiliyor.

Kuyumcular Uyardı: 'Altın Alacaksanız Şimdi Alın' Kuyumcular Uyardı: 'Altın Alacaksanız Şimdi Alın'

Batı Karadeniz'in doğusunda ve Doğu Karadeniz'in kuzeyinde rüzgarın fırtına şeklinde esmesi beklenirken, bu durumun yarın sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Halkın ve yetkililerin dikkatli olması ve gerekli güvenlik önlemlerini alması gerekiyor.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)