Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava beklendiğini açıkladı. Tahminlere göre, Marmara'nın doğusu, Ege, Batı Akdeniz'in batısı, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu (Sivas ve Karaman hariç), Batı Karadeniz'in batısı, Balıkesir çevreleri ve Karaman'ın batısı yoğun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarla geçecek.

Yağışın yoğun olması beklenen bölgeler şöyle: İç Ege (İzmir'in iç ve kuzeyi, Manisa, Aydın, Kütahya, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Muğla'nın iç kesimleri), Kırıkkale çevreleri, Balıkesir, Bursa ve Bilecik illerinin güney kesimleri.

Yarın Sigara Fiyatlarına Bir Zam Daha Gelecek Yarın Sigara Fiyatlarına Bir Zam Daha Gelecek

Batı kesimlerde hava sıcaklığı 3 ila 6 derece azalırken, iç ve doğu bölgelerinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Kuzeyli yönlerden hafif esen rüzgar yer yer orta kuvvette esecek.

Kuvvetli yağış uyarısı: İç Ege (İzmir'in iç ve kuzeyi, Manisa, Aydın, Kütahya, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Muğla'nın iç kesimleri), Kırıkkale çevreleri ile Ankara'nın güneyi, Balıkesir, Bursa ve Bilecik illerinin güney kesimlerinde yerel olarak yağışların 21-50 kg/m2 hızla yağabileceği, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar oluşabileceği için güvenlik önlemlerinin alınması gerekiyor. (İLKHA)

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)