Meteorolojiden Kuvvetli Yağış Uyarısı: 29 İl Etkilenecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde 29 il için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin birçok bölgesinde parçalı ve çok bulutlu hava bekleniyor. Ülkenin her yerinde aralıklı sağanak yağışlar ve gök gürültüsü öngörülüyor.

Yağışların etkili olacağı bölgeler arasında Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı ile Aydın, Denizli, Manisa, Kütahya ve Antalya çevreleri bulunuyor. Bu bölgelerde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının yağışlı hava ile birlikte batı kesimlerden başlayarak iç ve kuzey kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, cumartesi günü için 29 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Sarı kodlu uyarılan iller arasında Edirne, İstanbul, İzmir, Antalya, Konya, Adana, Trabzon, Rize ve Van gibi birçok il bulunuyor.

Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği uyarısı yapıldı.