Ramanlı: Elimizden Geleni Yapmaya Devam Edeceğiz Ramanlı: Elimizden Geleni Yapmaya Devam Edeceğiz

Batman-Siirt Çevreyolu Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında dün akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasında 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ise ağır yaralandı. Kazada, hafif ticari araç düğün töreni çıkışında yolun karşısına geçmeye çalışan yayalara çarptı.

Olayın ardından HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, İl Başkanı Davut Şahin ve partililerle birlikte kazanın yaşandığı bölgede sabah saatlerinde yolu trafiğe kapattı. Tepki olarak yola kırmızı renkli boya döken Ramanlı, yeni can kayıplarının yaşanmaması için acil önlem alınması çağrısında bulundu.

Milletvekili 4 Kisinin Oldugu Yerde Yol Kapatti Suc Duyurusunda Bulundu 2

Ramanlı, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "İkisi çocuk olan 4 vatandaşımızı, kardeşimizi kaybettik. Yıllardır bu yolun düzeltilmesi ve orta refüjün aydınlatılması için çağrıda bulunuyoruz. Bugün bu sebeple bu yolu trafiğe kapattık. Artık yeter diyoruz. Artık kanlarımız akmasın. İnsanlarımız ölmesin diyoruz. Burada tedbir almak çok zor değil. Aksine çok kolaydır. Bu yolun bir an önce yapılmasını istiyoruz."

Milletvekili 4 Kisinin Oldugu Yerde Yol Kapatti Suc Duyurusunda Bulundu 3

Herkes Elinden Geleni Yapmalı

Ramanlı, açıklamasında HÜDA PAR olarak farkındalık çalışması yapmak istediklerini belirterek, "HÜDA PAR olarak ben, il başkanımız ve il teşkilatımız olarak burada bir farkındalık çalışması yapmak istedik. Bütün bakanlardan genel müdürlerine, valisinden şeflerine kadar herkesin artık buraya odaklanmasını, işini gücünü bırakıp buradaki tehlikeli yolun düzeltilmesi için elinden geleni yapması çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Milletvekili 4 Kisinin Oldugu Yerde Yol Kapatti Suc Duyurusunda Bulundu 4

Suç Duyurusu

Milletvekili Ramanlı, basın açıklamasının ardından adliyeye giderek 4 kişinin ölümüne sebep olan kazada ihmali bulunan yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu. Ramanlı, Cumhuriyet Başsavcısıyla görüşerek, yolun yapımında ihmali olan tüm yetkililerin soruşturulmasını ve cezalandırılmasını talep ettiklerini belirtti. "Her türlü meşru yolu kullanmak suretiyle biz bu yolu yaptırmaya kararlıyız. Kimsenin artık mazeretlerin arkasına saklanmaması gerekiyor. Bu yolun yapımında ihmal göstererek, bu kazaların oluşmasına sebebiyet veren kim olursa olsun; İster yerel yönetimler, isterse de merkezi idare olsun bütün sorumluların soruşturulması ve varsa bir ihmalleri ki bize göre çok net bir biçimde var. Yargılanmaları ve hak ettikleri cezayı almalarını istiyoruz. Bu hukuki sürecin takipçisi olacağız" dedi.

Milletvekili 4 Kisinin Oldugu Yerde Yol Kapatti Suc Duyurusunda Bulundu 5

Kaynak: İlke Haber Ajansı