Gaziantep, Türkiye'nin fıstık üretiminde önde gelen illerden biri olarak bilinirken, baklavada kullanılan "boz" fıstığının hasadı başladı.

Akaryakıt Tankerinde 510 Paket Kaçak Sigara Yakalandı Akaryakıt Tankerinde 510 Paket Kaçak Sigara Yakalandı

Çiftçilerin tarlalarda düşük fiyatlar nedeniyle mağdur olduğunu belirten Demir, yüksek rekolteden memnun olan üreticilerin fiyatlarda umdukları sonucu alamadıklarını ifade etti. Demir, Türkiye'nin fıstık üretiminin büyük kısmını karşılayan Gaziantep'te taban fiyatın belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

Fdd7F9Ef Ce7F 4C81 9984 09352D2C8086

"Çiftçi büyük mağduriyet yaşıyor"

Daha önce Güneydoğu Birlik üzerinden merkezi bir fiyat belirlenirken, bu birliğin kaldırılmasıyla fiyat suiistimalinin yaşandığını ve çiftçilerin mağdur olduğunu belirten Demir,"." dedi.Daha önce Güneydoğu Birlik üzerinden merkezi bir fiyat belirlenirken bu birlik kaldırıldığı için fiyat suiistimal ediliyor ve çiftçi mağdur ediliyor. Kendilerinden alındıktan sonra bir anda ürün fiyatının ikiye üçe katlandığından şikâyet eden üreticiler, devletin kendilerine sahip çakmasını istedi. Enflasyonun üç dört kat arttığı bir konjonktürde çiftçi büyük mağduriyet yaşıyor. Bu önlenmeli, çiftçinin tüccarın ve tüketicinin birlikte kazandığı bir düzenleme getirilmelidir

Kaynak: İLKHA