Bölge

Milletvekili Demir: çiftçi büyük mağduriyet yaşıyor

HÜDA PAR Genel Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, Gaziantep'te önemli geçim kaynaklarından olan Antep fıstığı hasadının başladığını ancak çiftçilerin fiyatlar konusunda yine hayal kırıklığı yaşadığını açıkladı.

Gaziantep, Türkiye'nin fıstık üretiminde önde gelen illerden biri olarak bilinirken, baklavada kullanılan "boz" fıstığının hasadı başladı.

Çiftçilerin tarlalarda düşük fiyatlar nedeniyle mağdur olduğunu belirten Demir, yüksek rekolteden memnun olan üreticilerin fiyatlarda umdukları sonucu alamadıklarını ifade etti. Demir, Türkiye'nin fıstık üretiminin büyük kısmını karşılayan Gaziantep'te taban fiyatın belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

"Çiftçi büyük mağduriyet yaşıyor"

Daha önce Güneydoğu Birlik üzerinden merkezi bir fiyat belirlenirken, bu birliğin kaldırılmasıyla fiyat suiistimalinin yaşandığını ve çiftçilerin mağdur olduğunu belirten Demir,"." dedi.Daha önce Güneydoğu Birlik üzerinden merkezi bir fiyat belirlenirken bu birlik kaldırıldığı için fiyat suiistimal ediliyor ve çiftçi mağdur ediliyor. Kendilerinden alındıktan sonra bir anda ürün fiyatının ikiye üçe katlandığından şikâyet eden üreticiler, devletin kendilerine sahip çakmasını istedi. Enflasyonun üç dört kat arttığı bir konjonktürde çiftçi büyük mağduriyet yaşıyor. Bu önlenmeli, çiftçinin tüccarın ve tüketicinin birlikte kazandığı bir düzenleme getirilmelidir