Mayasız çıtır börek için ihtiyaç duyulan malzemeler şu şekildedir:

-2 tane yumurta

-4 su bardağı un

-5 tane taze soğan

-Maydanoz ve dereotu

-1,5 su bardağı sıvı yağ

-1 su bardağı lor peyniri

-1 su bardağı süt

-1 tatlı kaşığı kadar toz şeker

-1 tatlı kaşığı tuz

-1 paket kabartma tozu

MAYASIZ ÇITIR BÖREK NASIL YAPILIR?

maxresdefault.jpg

Mayasız çıtır börek yapmak için ilk olarak yeşillikler ince ince doğranmalıdır. Yeşilliklerden sonra süt ve yumurta eklenir. Ardından toz şeker, tuz, lor peynir ve kabartma tozu karışıma dahil edilir. Tüm malzemelerin dikkatli bir şekilde karıştırılması gerekir. Son olarak un eklenir ve hamur ele yapışmayacak bir kıvama getirilir.

Hazırlanan hamuru merdane kullanarak açmalısınız. Açılan hamura bardak ağzıyla bastırarak yuvarlak parçalar çıkarılmalıdır. Alınan parçalar kızgın yağda kızartılır. Arkalı ve önlü olacak şekilde kızartma işlemi yapılır. Pişirilen börekler, ılık bir şekilde misafirlere ikram edilir.

MAYASIZ ÇITIR BÖREK YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Yumurta Alacaklar Dikkat: Yeni Sistem Geldi Yumurtaya Yumurta Alacaklar Dikkat: Yeni Sistem Geldi Yumurtaya

Mayasız çıtır börek yaparken bazı püf noktalara dikkat edilmelidir. Malzemelerin pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırılması, önemli detaylardan biridir. Ayrıca hamurun kıvamı, ele yapışmayacak şekilde olmalıdır.

Kızartma öncesinde yağ, iyice kızdırılmalıdır. Bu sayede börek, hamur kalmaz. Kızgın yağda, arkalı ve önlü şekilde kızartma işlemi yapılır. Kızartma sonrasında böreklerin ılıması beklenmelidir. Bekleme süresince börekler, yağlı kâğıt üzerinde tutulmalıdır.

Kaynak: Haber Merkezi

Editör: GÜLİSTAN ÇELEBİ