Güncel

Motosikletini Çalmaya Çalışan Hırsızı Silahla Vurup Öldürdü

İzmir Buca'da, motosiklet çalmaya çalışan hırsızlar, sahipleri tarafından fark edilince yaşanan olayda silahla vurulan kişi hayatını kaybetti.

Buca ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi'nde gerçekleşen olayda, B.A. (22) ve Ç.H.K. (19), bir evin önündeki park halindeki iki motosikleti çalmaya çalıştı. Anadolu Haber Ajansından edinilen bilgiye göre, motosikletlerin sahipleri olan M.Y. (29) ve kardeşi C.Y. (21), hırsızlık girişimini fark ederek sokağa çıktı. İki şüpheli, kaçmaya çalıştıkları otomobile binerek olay yerinden uzaklaşmaya çalıştı.

Kardeşler, yanlarında bulunan tabancayla otomobile ateş açtı. Ateş sonucu otomobil kontrolden çıkarak park halindeki üç araca çarptı. Sağlık ekipleri olay yerine geldiğinde, başından silahla yaralanan B.A'nın yaşamını yitirdiğini belirledi.

Polis ekipleri, M.Y. ve C.Y. kardeşleri ile olay yerinden kaçmaya çalışan Ç.H.K.'yı gözaltına aldı. Ölen şahsın cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırılırken, silahı kullanan kişiyi tespit etmek için soruşturma başlatıldı.