Muğla'nın Milas ilçesinde, saat 14.30 sıralarında Milas-Bodrum Havalimanı kavşağı yakınlarında bir makilikte yangın çıktı. Yangının hızla yayılması sonucu ormana sıçradı. Yangınla mücadele etmek için bölgeye çok sayıda hava ve kara aracı sevk edildi. 3 uçak, 7 helikopter, 35 arazöz-su tankeri, 4 dozer ve 157 personel yangına havadan ve karadan müdahale ediyor.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, yangının kontrol altına alınması için ekiplerin yoğun çaba sarf ettiğini ve yangının yerleşim yerlerine ulaşmasını önlemek için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

Burun tıkanıklığını açsın diye kullanılan spreyler bambaşka bir soruna neden olabilir! Uzmanlar uyardı… Burun tıkanıklığını açsın diye kullanılan spreyler bambaşka bir soruna neden olabilir! Uzmanlar uyardı…

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise yangının işletmeleri ve Kemikler köyünü tehdit ettiğini ifade ederek, gerekli önlemlerin alındığını ve tahliye çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Tokat, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı ve yangının sigara izmaritleri veya cam eşyalar gibi dikkatsizlikler sonucu çıkabileceğine dikkat çekti.

Öte yandan, Kahramanmaraş'ın Merkez Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Ahir Dağı'nda da bir orman yangını çıktığı bildirildi. Yangına müdahale etmek için ekiplerin bölgeye sevk edildiği ve çalışmalara başlandığı aktarıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)