Bölge

Bitlis'in Komşu İlinde 5 Kişiden 4'ünün Cansız Bedeni Bulundu

Muş Alparslan 1 Baraj Gölü'ne serinlemek için giren 5 kişiden 4'ünün cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp olan son kişi için arama çalışmaları devam ediyor.

Muş'ta Alparslan 1 Baraj Gölü'ne serinlemek amacıyla giren 5 kişiden 4'ü hayatını kaybetti. Muş Valisi Avni Çakır, yaptığı açıklamada, göle giren gençlerin AFAD ekiplerince başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda 4'ünün cansız bedenine ulaşıldığını belirtti.

Vali Çakır, "Bu gençlerden 3'ü boğularak hayatını kaybetti. 2 kişinin de bulunması için çalışmalar devam ediyor. Diyarbakır ve Van'dan gelen su altı ekipleri olay yerine gidiyor" ifadelerini kullandı.

Valilik tarafından baraj ve göletlerde yüzmenin yasak olduğunu hatırlatan Vali Çakır, özellikle yüzme bilmeyen gençlerin ve çocukların suya girmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

AFAD Su Altı Arama ve Kurtarma, UMKE, jandarma, polis ve itfaiye ekiplerinin sürdürdüğü çalışmalar sonucunda bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Şu ana kadar sudan çıkarılan cenazeler Yasin (18), Edanur (20) ve Rabia Karakay (13) ile Eylül Tekin'e (15) ait. Kayıp olan Fatma Karakay'ın (22) bulunması için arama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.