Bölge

Narin Güran Cinayetinde İtiraf Eden Şüpheli Tutuklandı

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüyle ilgili olarak itirafçı şüpheli N.B. tutuklandı. Narin'in cansız bedeni, kaybolduktan 19 gün sonra evinin yakınındaki derede bulunmuştu. Soruşturma devam ediyor.

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüyle ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Olayın ardından yürütülen soruşturma kapsamında itirafçı şüpheli N.B., 1. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'Çocuğu iştirak halinde kasten öldürme' suçundan tutuklandı. Narin’in cansız bedeni, kaybolduktan 19 gün sonra evinin yakınındaki bir derede bulunmuştu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, tutuklama kararını resmi X hesabından duyurdu ve gözaltındaki diğer şüphelilerin işlemlerinin sürdüğünü belirtti. Bakan Tunç, açıklamasında, "8 yaşındaki Narin Güran evladımızın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden Nevzat B. çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklanmıştır.

Gözaltında bulunan diğer şüphelilerle ilgili işlemler devam etmektedir.

Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir.

Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan kim varsa adalet önüne çıkarılacak ve hak ettikleri cezaya çarptırılacaktır." ifadelerine yer verdi.

İtirafçı N.B., ifadesinde, Narin’in cansız bedenini saklamak için kendisine amca Salim Güran tarafından verildiğini ve deredeki bir alana bırakıldığını anlattı. N.B., Salim Güran’ın kendisine çocuğu saklaması için talimat verdiğini ve ardından çuvalı deredeki bir yere bıraktığını itiraf etti.