Diyarbakır'da meydana gelen ve büyük bir üzüntü yaratan 8. bölüm Narin Güran cinayetinde soruşturma derinleşiyor. İlk Adli Tıp incelemesine göre, Narin'in naaşında başkasına ait DNA bulunmuyordu. Soruşturma kapsamında toplanan 22 şüpheliden 9'u, aralarında Anne Yüksel, Ağabey Enes ve Amca Fuat Güran'ın da bulunduğu, şikayet talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Narin Güran Cinayetinde Son Dakika! Babası Serbest Bırakıldı, Annesi Tutuklandı 4

Otosidinde Kesin Ölüm Nedeni Belirlenemedi

Soruşturma devam ederken, Narin'in kesin ölüm nedeni ilk otoside belirlenemedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Adli Tıp Kurumumuzun incelemeye aldığı bulgular var. Elde edilen araçlardan elde edilen kimyasal veriler var, hepsi değerlendirilecek. Şundan kimsenin şüphesi olmasın, burada elde edilen bulgular, şu aşamada katillerin kim ya da kimler olduğuna yönelik önemli veriler içeriyor." belirterek "Toplanan deliller var, alınan ifadeler var. Adli Tıp Kurumumuzun incelemeye aldığı bulgular var. Elde edilen araçlardan elde edilen kimyasal veriler var, hepsi değerlendirilecek. Şundan kimsenin şüphesi olmasın, burada elde edilen bulgular, şu aşamada katillerin kim ya da kimler olduğuna yönelik önemli veriler içeriyor." dedi.

Narin Güran Cinayetinde Son Dakika! Babası Serbest Bırakıldı, Annesi Tutuklandı 2

Narin'in Katillerine En Ağır Ceza Verilmeli, Soruşturmanın Etkin Yürütülmesi Gerekiyor

Ayrıca bakan Tunç, "Narinin katillerine bir an önce ulaşılması ve hak ettiği cezaları alabilmesi için soruşturmanın etkin bir şekilde yürütülmesi lazım. Dışarıda basın yayın organlarında maalesef bazı cümleler kurulduğunu görüyoruz. Birtakım senaryolar çiziliyor. Bu da tabii soruşturmanın selameti açısından doğru değil. Hep birlikte millet olarak bizi çok derinden yaralayan bir konu Narin'in katledilişi. Dolayısıyla Narin evladımızı katledenleri bizim yargı önüne çıkarmamız lazım. Bu bizim boynumuzun borcu. Dolayısıyla yargı huzurunda da bunların kanunumuzun gerektirdiği en ağız cezaya çarptırılması lazım. Çocuklarımızın korunması, çocuk istismarının önlenmesi konusunda biz çok hassasız." ifade etti.

Haber Kapak Şablon 2024 09 11T105938.574

Park Halindeki Otomobil Alev Alev Yandı Park Halindeki Otomobil Alev Alev Yandı

Bakan Tunç: Narin'in Katillerini Bulmak İçin 22 Kişinin İfadesi Alınıyor

Soruşturma çerçevesinde, 22 kişinin ifadeleri adliyede alınmaya başlandı ve delillerin değerlendirilmesine devam ediliyor. Bakan Tunç, "Tabii bu bilgiler, soruşturmanın gizliliği kapsamında devam eden bilgilerin dışında. Özellikle soruşturmanın daha etkili yürütülebilmesiyle ilgili olarak da arkadaşlarımızın düşüncelerini almış olduk. Soruşturmayı da titiz şekilde takip ediyoruz. Bugün 22 kişinin ifadeleri adliyede alınmaya başlanacak ve sonuca göre soruşturma devam edecek. Bizim şu anda odaklandığımız nokta Narin kızımızın katillerini bulmak, bu soruşturmayı etkin bir şekilde yürütmek." duyurdu.

Narin Güran Cinayetinde Son Dakika! Babası Serbest Bırakıldı, Annesi Tutuklandı 1Narin Güran Cinayetinde Son Dakika! Babası Serbest Bırakıldı, Annesi Tutuklandı

Muhabir: Mehtap Çelebi