Gözde turistik noktalarından Nemrut Dağı, Kurban Bayramı'nda yaklaşık 8 bin ziyaretçiyi ağırladı. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Nemrut Dağı, güneşin en güzel doğup battığı yer olarak biliniyor ve turistlerin büyük ilgisini çekiyor.

"Kudüs Evi" Minyatürü Halkın Ziyaretine Açıldı "Kudüs Evi" Minyatürü Halkın Ziyaretine Açıldı

Dunya Mirasi Nemruta Ziyaretci Akini 2

Nemrut Dağı ve Tarihi Eserler İlgi Çekti

Nemrut Dağı'nın yanı sıra Perre Antik Kenti, Eski Kahta Kalesi, Cendere Köprüsü ve Karakuş Tümülüsü gibi birçok tarihi eserin bulunduğu Adıyaman, bayram süresince turist akınına uğradı. Özellikle Nemrut Dağı zirvesi, 2 bin 206 metre yükseklikteki devasa heykelleriyle ve günbatımı manzarasıyla ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Dunya Mirasi Nemruta Ziyaretci Akini 1

Nemrut Dağı'na Bayram Tatilinde Büyük İlgi

Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Abuzer Gelse, Nemrut Dağı'na bayram tatili süresince yoğun bir ziyaretçi akını olduğunu belirterek, "Bayramın başlangıcından bugüne kadar yaklaşık 8 bin ziyaretçimizin Nemrut Dağı'nı ziyaret ettiğini gözlemledik. Bu, bölgenin turizm potansiyelini ve kültürel mirasına duyulan ilgiyi gösteriyor." dedi.

Dunya Mirasi Nemruta Ziyaretci Akini 3

Ziyaretçilerden Şeyma Yağmur Yatgın, Nemrut Dağı'nı ilk kez ziyaret ettiğini ve büyüleyici bulduğunu ifade ederken, Coşkun Saygı ise dağın eşsiz atmosferini ve tarihi zenginliğini vurgulayarak, "Burada olmak gerçekten büyüleyici. Bu muhteşem anıtı görmek için buraya gelmek, benim için unutulmaz bir deneyim oldu." şeklinde konuştu.

Dunya Mirasi Nemruta Ziyaretci Akini 5

Nemrut Dağı ziyaretçileri, günbatımını cep telefonlarıyla kaydederek anı ölümsüzleştirdi.

Dunya Mirasi Nemruta Ziyaretci Akini 6Dunya Mirasi Nemruta Ziyaretci Akini 10Dunya Mirasi Nemruta Ziyaretci Akini 8Dunya Mirasi Nemruta Ziyaretci Akini 11Dunya Mirasi Nemruta Ziyaretci Akini 12Dunya Mirasi Nemruta Ziyaretci Akini 14Dunya Mirasi Nemruta Ziyaretci Akini 15

Muhabir: Mehtap Çelebi