Tatvan

Nemrut Kalderası'nda Sonbaharın Göz Kamaştıran Renkleri Mest Ediyor

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yer alan Nemrut Kalderası, sonbaharın gelişiyle birlikte doğanın altın sarısı ve kızıl tonlarına büründü, ziyaretçilere adeta kartpostallık manzaralar sunuyor.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği kaldera, sonbaharın sarı ve kızıl tonlarına bürünerek doğal bir görsel şölen sunuyor. Ağaçların sararan yaprakları ve kalderanın eşsiz manzarası, adeta kartpostallık görüntüler oluşturuyor.

Van Gölü Havzası’nın batısında, Tatvan, Ahlat ve Güroymak ilçeleri arasında yer alan ve "Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi" (EDEN) çerçevesinde ‘Mükemmeliyet Ödülü’ alan 2 bin 250 metre rakımlı Nemrut Krater Gölü, doğa tutkunları ve fotoğraf meraklılarını ağırlıyor. Kaldera, sıcak ve soğuk gölleri, buhar ve buz bacalarıyla ziyaretçilere benzersiz bir deneyim sunarken, sonbaharda oluşan renk cümbüşü bu güzelliği taçlandırıyor.

Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte kalderanın iç kısımlarında altın sarısı ve kızıl tonları hakim olurken, bölgedeki göllerle birleşen manzara, ziyaretçilere görsel şölen sunuyor.