Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Nemrut Kalderası'nda düzenlenen sevimli bir etkinlikle, yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı. İhlas Haber Ajansı'nın servis 'ettiği habere göre; Bitlis Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Tatvan Gençlik Spor Merkezi Arama Kurtarma Timi ve Tatvan Belediyesi ekibinden oluşan hayvanseverler, kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanabilecek yaban hayvanlarına yardım eli uzattı.

aw086659-03-min.jpg

Mevsimin İlk Kar Yağışıyla Tatvan Beyaza Büründü Mevsimin İlk Kar Yağışıyla Tatvan Beyaza Büründü

2 bin 800 rakımlı Nemrut Kalderası'na çıkarak gerçekleştirilen etkinlikte, katılımcılar yanlarında getirdikleri 40 poşet buğday ve köpek mamalarını yaban hayvanlarının geçiş güzergahlarına bıraktı. Dondurucu soğukların etkili olduğu bu dönemde, hayvan severler, kışa daha güçlü bir şekilde girmelerine katkıda bulunmayı amaçladı.

aw086659-02-min.jpg

Bu etkinliği her yıl yapacaklarını ve hayvanların yaşam alanlarını dikkate alarak yemlerini bıraktıklarını belirten Bitlis AKUT İl Temsilcisi Fevzi Epözdemir,

“Her sene Nemrut Kalderası’nda düzenlemiş olduğumuz doğaya yem bırakma programına bu sene Tatvan Belediyesi itfaiye erleri, Tatvan Gençlik Spor Merkezi Arama Kurtarma ekibi ve AKUT ekipleriyle gerçekleştirdik. Kar bu sene kendini erken gösterdi ve doğal yaşam alanlarına bıraktığımız yem ve köpek mamalarını veteriner hekim arkadaşımızın kontrolünde belirli noktalara bıraktık. Bu sene olduğu gibi ilerleyen senelerde de bu etkinliğimizi devam ettireceğiz” dedi.

aw086659-01-min.jpg

aw086659-04-min.jpg

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)