Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan Nemrut Krater Gölü, bölgeye gelen ziyaretçilerin ayılarla olan yakın etkileşimiyle dikkat çekmeye devam ediyor. Göl çevresinde sık sık karşılaşılan anne ve yavru ayılar, ziyaretçilerin ilgi odağı haline gelmiş durumda. Vatandaşlar, vahşi hayvanların doğal ortamında tehlikeyi hiçe sayarak onlarla selfie çekiyor ve yiyecek veriyor.

Haber Kapak Şablon 2024 09 21T093521.703

Geçtiğimiz günlerde krater gölünü ziyaret eden bir grup vatandaş, 2 metre yakınına kadar gelen bir ayıya cips ikram edip selfie çekti. Başka bir grup ise ayılara domates ve biber vererek fotoğraf çekmeyi tercih etti.

Haber Kapak Şablon 2024 09 21T093556.608

Bitlis’te Mehmet Tufan vefat etti Bitlis’te Mehmet Tufan vefat etti

"Vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz"

Doğa ve Uzay Gözlemcisi Dr. Cihan Önen, bölgedeki bu tehlikeli duruma dikkat çekerek, “Bölge, piknik yapmak, mangal yakmak için uygun değil. Atıklar da bırakıldığı zaman ayı sürüsü maalesef bölgede oluyor. Bu da insanlarla ayıları karşı karşıya getiriyor. Bu istemediğimiz bir durum. Sonuçta burası doğal bir ortam. Vahşi hayvanların yaşam alanı. İnsanlar da buraya geldikleri zaman mesire alanı zannedip mangal yapabiliyorlar. Bu da istenmeyen durumlar oluşturabiliyor. Zaten yetkililer de gerekli tabelaları asmışlar. Vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz” dedi.

Haber Kapak Şablon 2024 09 21T093538.832

Kaynak: İHA