Tatvan

Nemrut Krater Gölü’nde Dalış Yaparken Ayılarla Burun Buruna Geldi

Bitlis Eren Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Cihan Önen, Tatvan’daki Nemrut Krater Gölü’nde sualtı dalışı yaparken boz ayılarla karşılaştı.

Loading...

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken Nemrut Krater Gölü, bu kez ilginç bir olayla gündeme geldi. Bitlis Eren Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Cihan Önen, sualtı dalışı yaparken göl kıyısında boz ayılarla karşılaştı.

Ayıları görünce göde kalmak zorunda kaldı

Son dönemde ayı popülasyonunun artışıyla sık sık ayı haberleriyle gündeme gelen Nemrut Kalderası, Dr. Önen’in yaşadığı olayla yine dikkatleri üzerine çekti. Sualtı dalışı yapmak için Nemrut Krater Gölü'ne giden Dr. Cihan Önen, dalış esnasında tepede kendisini izleyen anne ayı ve yavrularını fark etti. Bu beklenmedik durum karşısında bir süre göl içinde beklemek zorunda kalan Önen, olayı kazasız şekilde atlattı.

"Başımı kaldırdığımda anne ayı ve yavruları kıyıda beni izliyordu"

Olayla ilgili konuşan Dr. Önen, “Suyun içindeki balıkları gözlemliyordum. Başımı kaldırdığımda anne ayı ve yavruları kıyıda beni izliyordu. Anne ayıların saldırgan oluğunu ve iyi bir yüzücü olduğunu biliyordum. Bu açıdan biraz ürktüm ve kıyıdan hızlı bir şekilde uzaklaşmaya başladım. Bu aralar ayı popülasyonu bölgede bir hayli artmış. Anne ayı bölgede oldukça hareketli. Bölgedeki insanlara atak yaptığına da tanıklık ettik, yaralananlar da oldu. Çok dikkatli olunması gerekiyor. Sonuçta burası vahşi hayvanların yaşam alanı” dedi.
Önen'in yaşadığı olay kamera görüntülerine de yansıdı.