Doğa Harikası Nemrut Krater Gölü'nde Atlas Kuyruklu Yıldızı Görüntülendi Doğa Harikası Nemrut Krater Gölü'nde Atlas Kuyruklu Yıldızı Görüntülendi

Doğal yaşam alanlarından uzaklaşıp insanlara yaklaşan ayılar, yiyecek bulmak için yol kenarlarında dolaşıyor ve bazı araçlara saldırıyor. Nemrut Kalderası’nda yapılan doğa gözlemlerine göre, bu ayılar, bölgeyi ziyaret eden bazı vatandaşların elden yiyecek vermesiyle insanlara daha da yakınlaşmış durumda. Çoğu zaman araçların önüne kadar inen ayılar, yiyecek talebinde bulunuyor. Uzmanlar, bu durumun hem hayvanların beslenme alışkanlıklarını bozduğunu hem de insanların güvenliğini tehlikeye attığını belirtiyor.

Haber Kapak Şablon 2024 10 28T094110.838

Doğa gözlemcisi Dr. Cihan Önen, yaz boyunca bazı vatandaşların ayıları elle beslediğine dikkat çekerek, kış aylarının yaklaşmasıyla bu durumun tehlikeli boyutlara ulaşabileceğini ifade etti. Dr. Önen, "Doğal beslenme alışkanlığı değişen bu hayvanlar, yiyecek arayışıyla sürü halinde yola çıkarak araçların önünde durmaktadır. Oysa doğada hayvanların bizim yiyeceklerimize ihtiyacı yok" dedi.

Elle beslemenin hem insanlar hem de ayılar için zararlı olabileceğini vurgulayan Dr. Önen, "Bu canlıların doğal yaşam tarzının değişmesi, onlara uzun vadede zarar verirken, insanlara da maddi ve fiziki zarar verme riski taşıyor" uyarısında bulundu.

Haber Kapak Şablon 2024 10 28T094032.634

Haber Kapak Şablon 2024 10 28T094049.671

Kaynak: İHA