Bitlis

Nemrut'ta Piknikçilerin Çadırından Yiyecek Alan Ayılar Dron Kamerasına Yakalandı

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Nemrut Kalderası'nda boz ayılar, piknikçilerin çadırına dadanarak yiyecek alırken dron kamerasına yakalandı. Ayıların sevimli ve organize halleri izleyenleri güldürdü.

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki 2 bin 948 rakımlı Nemrut Kalderası’nın maskotu haline gelen boz ayılar, piknikçilerin çadırına dadanırken dron kamerasıyla görüntülendi. Ziyaretçilerin ilgisinin arttığı Nemrut Kalderası’nda daha sık görülmeye başlayan ayılar, bu kez organize bir şekilde hareket ederek piknik alanındaki çadırdan yiyecek aldı.

Görüntülerde, üç boz ayıdan birinin çadıra girerek yiyecek aldığı, diğer ikisinin ise çevreyi kolladığı görüldü. Çadırın yanındaki sepet ve poşetlerdeki yiyecekleri de alarak yemeye başlayan ayılar, dron ile havadan görüntülendi. Sevimli halleriyle izleyenleri güldüren ayılar, uzun süre aldıkları yiyeceklerle meşgul oldu.

Piknikçiler ayıları fark ettikten sonra uzaklaştırmaya çalıştı. Su dökerek ayıları kaçırmayı deneyen vatandaşlardan birine ayı saldırı girişiminde bulundu, ancak son anda fark eden vatandaş hızlı bir manevrayla kurtuldu. Uzun süre ayıların uzaklaşmasını bekleyen piknikçiler, daha sonra çadırlarını toplayarak bölgeden ayrıldı.

Uzmanlar, Nemrut Kalderası'nda sıkça görülmeye başlanan boz ayılara karşı uyarılarda bulunarak, ayıların elle beslenmemesi ve olası ayı saldırılarına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.