O İlde 5 Mahallede 15 Gün Süreyle Geçici Özel Güvenlik Bölgesi İlan Edildi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, milli güvenlik ve kamu düzeni gerekçesiyle 5 mahallede 15 gün süreyle Geçici Özel Güvenlik Bölgesi ilan edildi. Vatandaşlara, belirlenen tarihlerde bu bölgelere izinsiz giriş yapmamaları uyarısı yapıldı.

Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Nusaybin ilçesine bağlı Kaleli, Bahminin, Güzelsu, Yol ve Şekrin mahallelerinin kırsal bölgelerinin, milli güvenlik ve kamu düzeninin sağlanması amacıyla 1 Ocak 2024 - 15 Ocak 2024 tarihleri arasında 15 gün süreyle Geçici Özel Güvenlik Bölgesi ilan edildiği bildirildi.

Bölgeye İzinsiz Girişler Yasaklanmıştır

Açıklamada, "5442 Sayılı İl İdaresi Kanun’un ilgili maddeleri gereğince vatandaşlarımızın bu tarihlerde mezkur bölgeye kendi can ve mal güvenlikleri açısından izinsiz girmemeleri önem arz etmektedir" denilerek, vatandaşlara uyarıda bulunuldu.

Geçici özel güvenlik bölgesi ilanı, milli güvenliği tehdit eden durumların ortaya çıkması veya kamu düzeninin sağlanmasının özel güvenlik bölgesi ilan edilen bir bölgede daha etkin bir şekilde yapılabilmesi amacıyla uygulanan bir tedbirdir. Belirtilen tarihlerde bu bölgelere izinsiz girişlerin yasak olduğu vurgulanmıştır. (İHA)