Yapılan açıklamada, valilik tebliği doğrultusunda anız yakmanın yasaklandığı belirtilirken, bu yasağın hem çevreye hem de tarımsal üretime olan olumsuz etkilerine dikkat çekildi. Çevre Kanunu’na göre anız yakmanın kesinlikle yasak olduğu vurgulandı ve çiftçilerin bu konuda daha duyarlı olmaları gerektiği ifade edildi.

A W274782 02

Müdürlük personeli, sahada broşürler dağıtarak çiftçileri bilgilendirirken, anız yangınlarına karışanlara yasal işlem yapılacağı uyarısında bulundu. Ayrıca, çiftçilerden olası yangın durumunda 112’yi aramaları istendi.

Aw274782 01 (1)

2 Yıl Hapis Cezası Olan Firari, JASAT Ekipleri Tarafından Yakalandı 2 Yıl Hapis Cezası Olan Firari, JASAT Ekipleri Tarafından Yakalandı

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Hüseyinoğlu, "Anız yangınları, hem tarım arazilerine hem de çevreye büyük zararlar veriyor. Bu nedenle çiftçilerimizi duyarlı olmaya davet ediyoruz. Anız yakmak yerine alternatif yöntemlere yönelmeleri hem kendileri hem de ülkemiz için daha faydalı olacaktır." dedi.

Kaynak: İHA