Şırnak'ta gerçekleştirilen son asayiş operasyonları kapsamında, 8-14 Temmuz tarihleri arasında toplam 51 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, operasyonların terörün finans kaynaklarından olan kaçakçılıkla mücadele amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Bu İlde 2 Milyon Yavru Sazan Suya Salındı Bu İlde 2 Milyon Yavru Sazan Suya Salındı

Operasyonlar neticesinde Şırnak İl merkezi ve ilçelerinde yapılan çalışmalarda "Terörün finans kaynaklarından olan kaçakçılıkla mücadele kapsamında, Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 8-14 Temmuz 2024 tarihinde yapılan operasyon arasında Şırnak İl merkezi ve ilçelerinde yapılan kaçak operasyon neticesinde; 54,49 gram metamfetamin, 3,97 gram eroin, 7 adet bong, 1 adet hassas terazi, 1290 paket kaçak sigara, 2 adet kaçak elektronik sigara, 1 adet sahte para ele geçirilmiştir. Yapılan operasyonlar kapsamında toplam 22 şüpheli hakkında gerekli yasal işlem başlatılmıştır. Kaçakçılık ve asayiş ile ilgili olarak Habur Kara Hudut Kapısı Şube Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalar kapsamında 13 şüpheli asayiş, 2 şüpheli terör, 7 şüpheli Kaçakçılık, 2 şüpheli kayıp şahıs ve 4 şüpheli sahtecilik suçundan olmak üzere toplam 28 şüpheli yakalanarak yasal işlemler başlatılmıştır"  ifade edildi.

Sirnakta Asayis Operasyonu 51 Gozalti Ccabc88F

Yapılan operasyonlar sonucunda 22 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldığı kaydedilirken, Habur Kara Hudut Kapısı Şube Müdürlüğü tarafından da 28 şüphelinin yakalandığı bildirildi. Gözaltına alınan şüpheliler arasında 13'ü asayiş suçlarından, 2'si terör suçlarından, 7'si kaçakçılık suçundan, 2'si kayıp şahıs suçundan ve 4'ü sahtecilik suçundan dolayı işlem yapıldığı belirtildi.

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen terörle mücadele operasyonlarında ise 7 şüphelinin gözaltına alındığı ifade edildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 4'ü ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, biri ilgili il ve birimine teslim edildi, bir şüpheli tutuklandı ve bir şüphelinin gözaltı işlemleri devam etmektedir.

Sirnakta Asayis Operasyonu 51 Gozalti A948A409

Kaynak: İlke Haber Ajansı