Siirt'te tarım alanlarında çekirgeyle mücadele kapsamında yenilikçi bir yöntem devreye girdi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Devlet Yardımlı Çekirge Mücadelesi Projesi" kapsamında Pervari ilçesinde dronlarla ilaçlama yapıldı. Bu uygulama, bölgede tarımı olumsuz etkileyen çekirge sorununu çözmek amacıyla hayata geçirildi.

Haber Kapak Şablon 2024 07 07T180619.347

3 bin 500 dekarlık alan ilaçlandı

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, Pervari'de bu yıl ilk kez dronlarla yapılan ilaçlama operasyonunun başarılı bir şekilde tamamlandığını belirtti. Teknik ekiplerin yönetiminde gerçekleştirilen çalışmada, 3 bin 500 dekarlık taşlı, eğimli ve engebeli mera alanlarında ilaçlama yapıldı.

Firari Hükümlülülere Operasyon: 8 Kişi Yakalandı Firari Hükümlülülere Operasyon: 8 Kişi Yakalandı

Haber Kapak Şablon 2024 07 07T180714.574

"Pervari'de yapılan çalışmalar yıl boyunca izlenecek"

Demirhan, ilaçlama öncesinde titiz bir hazırlık süreci geçirdiklerini ve güvenlik önlemlerini eksiksiz olarak aldıklarını vurguladı.Demirhan, "Pilot bölge olarak seçilen Pervari'de yapılan çalışmalar yıl boyunca izlenecek. Çalışmaların başarılı olması durumunda önümüzdeki yıllarda da il genelinde çekirge görülen bölgelerde dron ile ilaçlama yapılacak." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA