O İlde Ekmek Fiyatlarına Büyük Zam Geldi

Şanlıurfa'da Fırıncılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası, ekmeğin fiyatını 7 lira olarak belirledi.

Şanlıurfa'da Fırıncılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası, ekmek fiyatlarına yeni bir zammı duyurdu. Odanın Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, yaptığı açıklamada, bugünden itibaren geçerli olmak üzere ekmeğin 7 lira olarak satılacağını belirtti. Ağustos ayında 6 liraya çıkarılan ekmek fiyatlarına yapılan yeni zam, vatandaşlar arasında endişe yaratırken, fırıncılar ise maliyet artışlarına dikkat çekiyor.

Yeni Zamlardan Sonra Tepki Büyüdü

Şanlıurfa Fırıncılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nın 09/01/2024 tarihli kararına göre, ekmek çeşitlerine yeni fiyatlar belirlendi. Buna göre; somun (tüm çeşitler) 200 gram 7 TL, tırnaklı ekmek 170 gram 7 TL, açık (lavaş) ekmek 150 gram 7 TL, Suriye ekmeği 350 gram 12 TL, ev ekmeği ise 1 kilogramı 35 TL olarak belirlendi. Pişirme ücretleri de çeşitlilik gösteriyor; çömlek pişirme 20 lira, tepsi pişirme 6 lira, patlıcan pişirme (1 şiş) 3 lira ve biber pişirme (1 şiş) 3 lira olarak karara bağlandı.

Yapılan zamların ardında yaşanan maliyet artışlarının yanı sıra ekonomik faktörler ve döviz kurlarındaki dalgalanmaların etkisinin olduğu belirtiliyor. (İLKHA)