Bölge

O İlde Kaçan 12 Kurbanlık Yakalandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kurban yakalama ekibi, arife günü ve Kurban Bayramı'nın ilk günlerinde kaçan 12 kurbanlığı başarılı bir şekilde yakalayarak sahiplerine teslim etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan "kurban yakalama timi", Kurban Bayramı öncesinde hazırlıklarına başlayarak arife günü ve bayramın ilk günlerinde kaçan toplam 12 kurbanlığı başarılı bir operasyonla yakaladı. Ekipte yer alan 5 veteriner hekim dahil olmak üzere 20 kişilik bir ekip, kaçan hayvanları yakalamak için sahaya çıktı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, ALO 153 hattına yapılan ihbarlar doğrultusunda harekete geçtiklerini belirtti. Özsöyler, kaçan hayvanların büyük çoğunluğunu kement ile yakaladıklarını, bazı agresif hayvanları ise anestezi kullanarak yakalayıp vatandaşlarına teslim ettiklerini ifade etti.

Özsöyler, "Üfleme borularıyla anesteziye alıyoruz. Çoğunu kement ile yakaladık, birkaç tanesi çok agresifti. Onları da anesteziye alarak, uyutarak vatandaşa teslim ettik. Arife ile bayramın ilk iki gününde 10 tane dana, 2 tane koyunun kaçtığı ihbarı geldi. Bunlar yakalanarak vatandaşlara teslim edildi. Bir tane danayı yakalayıp vatandaşa teslim ettik, sonra yine kaçtı. Danayı yine yakalayıp teslim ettik." şeklinde konuştu.