Eğitimde, kanserin erken teşhisi, korunma yolları ve düzenli taramaların önemi hakkında detaylı bilgiler verildi. Eğitim sonrasında kadınların KETEM'de (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) ücretsiz olarak faydalanabilecekleri tarama programları için randevu planlaması yapıldı.

Bu sayede meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kolon kanseri gibi yaygın görülen kanser türlerinde erken teşhis imkanı sağlanarak, kadınların sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri hedefleniyor.

Haber Kapak Şablon 2024 07 13T213148.182

Bitlis'in Komşu İlinde Seyir Halindeki Kamyonet Alev Aldı Bitlis'in Komşu İlinde Seyir Halindeki Kamyonet Alev Aldı

Muş İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mehmet Kabak, kanserin tüm dünyanın savaştığı ancak erken teşhisle tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu belirterek, “İlimizde de kanserle mücadelede tarama oranlarımızı arttırmak için Müdürlük olarak çalışmalara başladık. Başlattığımız proje kapsamında özellikle çalışan kadınlar başta olmak üzere tüm kadınlarımızı taramadan geçirmeyi hedefledik ve bu doğrultuda taramalarımızı yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Projemizin başlangıcında koyduğumuz hedef olan taranmadık tek bir kadın kalmayıncaya kadar eğitimlere, taramalara devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber Kapak Şablon 2024 07 13T213123.308

Kaynak: İHA