Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Şirvan ilçesi Demirkapı köyünde bugün öğle saatlerinde başlayan orman yangınının kontrol altına alındığını duyurdu. Vali Kızılkaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yangının Demirkapı köyünde saat 12:45'te başladığı ihbarının alındığını belirtti.

Orman İşletme Şefliği ekipleri, Jandarma ve çevredeki köylerde yaşayan vatandaşların desteğiyle hızla müdahale ederek yangını kontrol altına aldı. Vali Kızılkaya, "Bozuk ormanlık alanda, örtü yangını şeklinde ve etrafında yerleşim yeri olmayan sarp bir noktada bulunan yangına, komşu illerden gelen takviye ekiplerinde dahil olması ile birlikte öncelikle karadan müdahale edilmiştir. Ayrıca OGM’ den havadan müdahale de talep edilmiş olup yapılan havadan müdahalede ile birlikte yangın tamamen kontrol altına alınmıştır. Yangında ölen ya da yaralanan olmamıştır. Olayla ilgili gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır." ifade etti.

Siirt Kirsalinda Cikan Orman Yangini Kontrol Altina Alindi Ac9C6419

Düğüne Giden Araç Minibüsle Çarpışarak Şarampole Uçtu: 1 Ölü, 6 Yaralı Düğüne Giden Araç Minibüsle Çarpışarak Şarampole Uçtu: 1 Ölü, 6 Yaralı

Vali Kızılkaya, yangına müdahale eden tüm ekiplere teşekkür ederken, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır ve Mardin'de yaşanan yangınlarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek, yakınlarına sabır temennisinde bulundu.

Kaynak: İlke Haber Ajansı