Tartışma Korkunç Bir Cinayetle Sonuçlandı: 2 Kadın Öldü, 1 Yaralı Tartışma Korkunç Bir Cinayetle Sonuçlandı: 2 Kadın Öldü, 1 Yaralı

Mardin Valiliği, Dargeçit ilçesine bağlı Sümer Mahallesi ve mezralarında ilan edilen sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığını duyurdu. Dün yapılan açıklamada, bölgenin 15 gün süreyle 'geçici özel güvenlik bölgesi' ilan edildiği belirtilmişti.

Ancak bugün yapılan yeni açıklamada, "Vatandaşların can ve mal güvenliği ile güvenli seyahat etme hürriyetinin ortadan kalkacağı göz önüne alındığında, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu maddeleri gereğince; bölgedeki operasyonun sona ermesine kadar Dargeçit İlçesi; Sümer Mahallesi ve Mezralarında sınırlı olmak üzere 12 Temmuz 2024 günü Saat:20.00’den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

13 Temmuz 2024 günü Saat: 08:00’den itibaren Dargeçit İlçesi; Sümer Mahallesi ve Mezralarında sokağa çıkma yasağı kaldırılmıştır" bildirildi.

Headline-1

Valilik tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla alınan bu önlemin, operasyonun sona ermesiyle birlikte kaldırıldığı vurgulandı.

Kaynak: İlke Haber Ajansı