Güncel

Öğrenci Yurdunda Asansör Kazası: 1 Öğrenci Öldü

Aydın'daki KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana gelen asansör kazasında, birinci katta kapı kapanmadan düşen asansörde 1 öğrenci yaşamını yitirdi.

Aydın'ın Güzelhisar semtinde bulunan KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda dün akşam saatlerinde yaşanan üzücü bir olay, bir öğrencinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Yurda ait asansörün arızalanması sonucu meydana gelen kazada, 16 öğrenci asansöre binmişti. Ancak asansör, birinci katta henüz kapıları kapanmadan düşmeye başladı.

Aydın Valisi Yakup Canbolat, yaşanan kazayla ilgili açıklamalarda bulundu. Canbolat, asansördeki öğrencilerden birinin panik halinde dışarı çıkmaya çalışırken arada sıkışarak hayatını kaybettiğini belirtti.

Canbolat, "15 öğrencinin sağlık durumunda bir problem yok. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Olaya müdahale edildi. Öğrencilerimizde bir sorun yok hepsi asansörden kurtarıldı. Maalesef bir öğrencimizi kaybettik. Tüm ekiplerimiz bölgede. Asansörün 21 Eylül'de bakımı yapılmış. Ama biz her halükârda Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma dışında, idari çalışma da başlatıyoruz. Konuyu her yönüyle araştırıp inceleyeceğiz." dedi.